4 mei – Herdenken

Op 4 mei herdenken we in Nederland om 20.00 uur met twee minuten stilte alle oorlogsslachtoffers. Namens Hooglanderveen zal het bestuur van de Oranjevereniging na de twee minuten stilte een krans leggen bij de gedenknaald in Hoogland. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

4 mei

Op 4 mei herdenken we tijdens de Nationale Herdenking  de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op uitnodiging van het Oranjecomité Hoogland herdenken we dit elk jaar samen.

Twee minuten
stilte

Op 4 mei herdenken we om 20.00 uur met twee minuten stilte alle oorlogsslachtoffers bij de Gedenknaald (hoek Zevenhuizerstraat / Hamseweg) in Hoogland. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Herdenken met een
Kranslegging

Kransen worden gelegd door de gemeente Amersfoort, Oranjecomité Hoogland en Oranjevereniging Hooglanderveen, Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en Belangenvereniging Hooglanderveen, de geloofsgemeenschap Amersfoort Noord en basisschool de Berkenschool uit Hoogland.

  • 20.00u Twee minuten stilte bij De Naald in Hoogland
    Deze gedenknaald herinnert ons aan de 29 Hooglanders die omkwamen in het oorlogsgeweld in de periode 1940 – 1945.

Kinderen

Het Oranjecomité Hoogland wil de herinnering aan de (gevolgen van de) Tweede Wereldoorlog door blijven geven aan de volgende generatie. Daarom worden kinderen uit Hoogland en Hooglanderveen betrokken bij de Dodenherdenking.

Achtergrond
Verhalen uit de oorlog en de bevrijding

Verhalen uit ‘40 – ’45
Hooglanderveen

De herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog van Hannes Traa uit Hooglanderveen, zijn opgetekend door zijn zoon Gerard en in vier delen terug te lezen op de website van de Historische Kring Hoogland en verschenen in De Bewaarsman. De verhalen geven een goed beeld van hoe een Hooglandervener de periode 1940 – 1945 heeft beleefd.

© 2020 Oranjevereniging Hooglanderveen - Foto's RVD, Gemeente Amersfoort, Robin Utrecht en Sieger Homan